+46 768 333 234 contact@creativit.se

 

WordPress Basic

1 dag, 3995 SEK ex moms

 

 • Introduktion till plattformen
  Hur började allt? För att förstå varför WordPress fungerar som det gör, är det bra att lära sig grunderna om dess uppkomst. Vi går igenom lite lätt vad som startade den revolution som idag understödjer mer än 15% av webben och varför allt från amatörer till professionella började använda plattformen.
 • Installation
  Det är dags att installera WordPress, vi går igenom från start till slut hur man installerar plattformen och de vanligaste fel och problemen som uppstår. Delmomentet innebär konfigurering av mysql, uppläggning av konto, säkerhetspraxis, ftp anslutningar och till sist själva WordPress installationen.
 • Administrationsverktyget
  Hjärtat av WordPress är dess administrationsverktyg. För att lätt navigera runt och hitta de verktyg man söker, går vi igenom hur det är upplagt och varför. Vi går även igenom inställningar och justeringar som man kan göra.
 • Skapa sidor och inlägg
  Det är dags att skapa sidor och inlägg som är något av det viktigaste på din sida. Vi går igenom de vanligaste fallgroparna när man skapar texter och steg för steg lär dig hur man skapar drafts, publicerar och taggar innehållet. Sen gör vi en ytterst kort visit ner den sociala vägen och hur man kan utöka sin trafik genom dessa.
 • Hämta och installera teman
  Många vill sälja sina teman och många leverantörer håller inte måttet. Vi går igenom de vi tycker är seriösa och på köpet i kursen ingår även ett valfritt tema som vi kommer arbeta vidare med.
 • Hämta och installera plugins
  Jetpack, Sucuri, Google Analytics. Det finns många plugins som hjälper till i olika områden och som bygger ut sidan med funktionalitet. Vi går igenom de vanligaste, vad man ska tänka på och hur man ställer in dessa.
 • Ställa in säkerhetskopiering
  Kanske den viktigaste men tråkigaste punkten på hela programmet. Vi har alla suttit där när något viktigt har försvunnit på grund av oväntade avslut och problem. Finns där en backup, sover man lite extra gott om nätterna.
 • Uppdatera plattform
  Lite då och då uppdaterar människorna bakom WordPress plattformen i sig. För att hålla sig i framkant över säkerhetsproblem och för att få tillgång till de senaste funktionerna samt hålla sig undan de värsta buggarna, rekommenderas det att uppdatera mjukvaran när de kommer. Vi går igenom hur man gör det manuellt och hur man gör det på ett klick.
 • Uppdatera tema
  Teman är grundplåten i hur sidan både ser ut och fungerar för användaren och som all annan mjukvara kan den innehålla buggar. Seriösa aktörer tar det på stort allvar att uppdatera koden och som webbmaster måste man hänga med. Lyckligtvis gör WordPress det till en smal sak att uppdatera.

 

WordPress Medium

1 dag, 4995 SEK ex moms

 

 • Ansluta sociala medier

  Vi går igenom hur man ansluter sociala medier och blir därmed både effektivare och bättre på att vara närvarande. Många använder här ett separat system eller gör det manuellt. Det kostar både tid och pengar vilket vi på ett bekvämt sätt underlättar.

 • Bilder & Video

  Hur fångar du din publik med bilder och video? Vi går igenom grundläggande saker att tänka på när video läggs upp och hur du placerar det i WP. Vi knyter även samman anslutningen till sociala medier med de media du lägger upp och hur du effektivt publicerar i de publika kanalerna.

 • Formulär

  En hemsida är fin, men en hemsida kan också behöva få input från sina besökare. Här går vi igenom hur man skapar rudimentära formulär för våra besökare och hur man administrerar dessa i WP.

 • WP Användare

  För att inte skapa en stor förvirring och för att inte fel personer får tillgång till kraftfulla delar av WP så går vi här igenom det fundamentala med att skapa olika användare och ge dessa sina respektive rättigheter.

 • Driva trafik

  Hur får jag besökare till min hemsida? En fråga många ställer sig och vi har svaret. Delvis. Det är mycket arbete bakom och det kommer sällan lätt. Idag räknar man med att över 3 miljarder sidor slåss om besökarna och alla arbetar lika hårt för att få dem. Men det finns sätt som gör att du får besökare utan att behöva betala några pengar till PR firmor.

 • Statistik

  Eftersom du är intresserad av att få besökare till din sida, är du nog intresserad av att mäta, undersöka och få ut värdefull information av det. För att komplettera WP med sin statistikkoll går vi här igenom Google Analytics och vad det kan innebära för dig som webbmaster.

 • Ta betalt från dina besökare

  Mumma! Ge dina besökare chansen att köpa direkt från din sida. Enkla redskap men nog så svåra att komma på rätt köl med om man inte vet hur man ska göra.

 • Säkerhet

  Säkerhet, säkerhet, säkerhet. Vi pratar om attackvektorer och hur man kan skydda sig mot dessa. Om varför folk vill in på just din sida och syftet. Här finns massvis med intressanta detaljer som gör dig till en mycket bättre användare av din WP-installation.

WordPress Advanced

2 dagar, 8995 SEK ex moms

 • Skapa eget tema

  Förkunskap krävs inom PHP, HTML, CSS & Javascript

  Vi går igenom från grunden hur man börjar bygga sina egna teman för WordPress. Här djupdyker vi i språket PHP, HTML och CSS för att kunna hantera byggandet som leds av vår utbildare steg för steg. Ett perfekt sätt att använda en kraftfull plattform och samtidigt få allting exakt som man önskar.

  Kurs-upplägget består av 4 huvudsakliga kategorier:

  1. Varför ett WordPress Tema och vilka fördelar ger det?
  2. Utveckling av tema med standarder och kodkonventioner
  3. Testprocess
  4. Resurser och referenser
 • Skapa egen plugin

  Förkunskap krävs inom PHP, HTML, CSS & Javascript

  För att inte behöva uppfinna hjulet om och om igen bygger man tillägg till WordPress- moduler som man kan lägga på vid behov och som hjälper en att nå det resultat som man önskar. Om man lägger ner tillräckligt mycket tid och omsorg till sin plugin och dessutom har en unik idé kan man sälja modulerna för licsenskostnader. Vi går igenom grunderna för hur man bygger upp, integrerar och uppdaterar din modul samt bygger en liten grundläggande plugin för ett mer hands-on experience.

  Kurs-upplägget består av 4 huvudsakliga kategorier

  1. Introduktion av plugins
  2. Att skapa en plugin
  3. Uppdatera din plugin
  4. Externa resurser